Vakantiepark De Kleine Belties

De ervaring van familie de ruiter

Ervaring van een vaste gast

Familie de ruiter

De familie de Ruiter komt sinds 2014 op het vakantiepark. Met drie kinderen zitten zijn op de Kleine Belties goed op hun plek en het is vooral door hen dat hun vakantiebestemming elk jaar weer vast staat. Gert-Jan de Ruiter: "Zij kunnen lekker hun gang gaan en maken snel vrienden. Er is ook genoeg voor ze te doen: er is een recreatieteam, bij mooi weer kunnen ze buiten zwemmen en bij iets minder weer binnen. Dat is ook ideaal voor de allerkleinsten." Maar het is niet alleen door de kinderen dat de familie de Ruiter graag op de Kleine Belties komt. "De omgeving is mooi en de plaats Hardenberg heeft vanwege de streekfunctie die het heeft ook het nodige te bieden."

Sinds dit jaar heeft de familie de Ruiter een eigen chalet op de Kleine Belties. Waarom wilden zij graag een eigen plek?

"Het voordeel van een eigen plek is simpel: het is allereerst een stuk ontspanning. Je kunt op ieder gewenst moment even loskomen van je dagelijkse leven. Daarbij scheelt het dat je niet elke keer inpakstress hebt omdat je je eigen spullen om je heen hebt. Ook financieel is het niet oninteressant. Met een paar weken verhuur in het hoogseizoen (we hebben toch maximaal drie weken vakantie in de zomer) kun je de vaste kosten ongeveer terugverdienen. Weliswaar heb je dan nog je investering, maar daar staat tegenover dat je er in de vakanties en weekeinden zo vaak naar toe kunt als je wilt en je de kosten van een vakantie uitspaart. En mocht je in de toekomst in de zomer eens een andere vakantiebestemming willen kiezen, dan kun je het chalet gewoon verhuren.

Dit was het chalet waar we in 2016 in verbleven. Het nog jonge chalet beviel ons goed en de ligging ervan ook. We hebben een ruim kavel en een gunstige zonligging. We hebben het er geweldig naar onze zin, voelen er ons in zekere zin thuis. Je legt makkelijk contacten met andere parkgasten. Daarnaast wordt er zorg en aandacht aan het park besteed en volop geïnvesteerd in faciliteiten en nieuwe accommodaties. Dat geeft ook vertrouwen. Je verblijft graag in een goed verzorgde, goed onderhouden omgeving.

Een echt tweede huis dus?

“We hebben inderdaad wel het gevoel dat het een tweede thuis is. Het is al heel vertrouwd. Tegelijkertijd blijft het speciale gevoel bestaan dat je er toch helemaal uit bent en het heel anders is dan het eerste thuis. Dat is de charme en aantrekkingskracht van het geheel.”