Geschiedenis 

Boerderij

In 1948 is camping “De Kleine Belties” ontstaan. Op verzoek van de gemeente Hardenberg is Jan Hakkers senior, met zijn familie, op zijn boerderij de eerste camping in Hardenberg begonnen. Kamperen bij de boer.

Kamperen bij de boer

De camping groeide snel, en het werd in de zomer steeds drukker. De sanitaire voorzieningen werden aangepast. Eind jaren 50 kwamen de eerste stacaravans. Hiervoor zijn er waterleidingen, rioleringen en elektriciteitskabels en –kasten aangelegd.

Camping

Rond 1970 lieten ze het boeren leven achter zich. De camping was zo uitgegroeid dat ze konden rondkomen van de opbrengsten van de camping. Na zo’n 20 jaar de camping samen met zijn vader gerund te hebben, ging Gerrit-Jan samen met zijn zoon Jan samen verder. In 1997 werd het stuk naastgelegen grond met bungalows aangekocht. Dit werd opgeknapt en bij de camping aangetrokken.

Vakantiepark

In de loop der jaren zijn ook de kinderen van Jan en Marja Hakkers volop in het bedrijf actief, Anita & Jan en Sietse & Ellis. Samen zijn zij op dit moment het gezicht van Vakantiepark “De Kleine Belties.

De camping is in ruim 70 jaar van een boeren camping uitgegroeid tot een groot vakantiepark met een breed aanbod. Er is plek om te overnachten, van kamperen tot luxe chalets. Ook voor feestjes of zakelijke bijeenkomsten kunt u bij ons terecht.

In de afgelopen jaren zijn we druk met het vernieuwen van ons terrein en de gebouwen. Een jaar of 10 geleden is het weiland achter de vijver erbij gekocht en zijn er kavels gemaakt, waar luxe chalets zijn geplaatst. Op dit moment zijn bijna alle kavels bezet. Ook is in die tijd “De Beltieshorst” gebouwd. Een grote zaal waar in de schoolvakanties het Recrateam aan het werk is, en buiten de schoolvakanties te gebruiken voor feestjes en zakelijke bijeenkomsten.
In 2013 en 2014 is er een plaza met Eethuys, Bruin Café en een overdekt spelen gerealiseerd en een overdekt zwembad bijgekomen om zo ook in het voor-en naseizoen het verblijf op ons park zo aangenaam mogelijk te maken voor onze gasten.

In 2017 zijn wij gestart met het "Bospark". Een paar bungalows hebben plaats gemaakt voor luxe chalets in een mooie stijl. Beetje bij beetje worden de bungalows vervangen door deze mooie Bospark Chalets. 
De wasserette is in 2018 volledig vernieuwd en voorzien van modern apparatuur en er zijn camperplaatsen bijgekomen.

De Kleine Belties is dus al jaren bezig de kwaliteit te verbeteren en te waarborgen voor onze gasten. En wij blijven plannen maken om aan uw wensen als gast te blijven voldoen.