Vakantiepark De Kleine Belties
Overhandiging cheque

Opbrengst goede doel 2021!

Opbrengst goede doel 2021!

MAF mag een cheque in ontvangst nemen

Aan het einde van het vakantieseizoen 2021 mocht Anneke Vermeulen van MAF Nederland uit handen van Sietse en Ellis Hakkers een cheque ontvangen waarop het bedrag stond wat door de gasten van Vakantiepark "De Kleine Belties" in Hardenberg bijeen was gebracht.

Tijdens de zomervakantie periode heeft MAF met een campagne bus een toer langs een aantal campings gemaakt en op deze manier kon een breed publiek op het vakantiepark kennis maken met de werkzaamheden van MAF wereldwijd. De vliegtuigen van MAF gaan naar de meest onherbergzame gebieden in bijv. Afrika en Azië om noodhulp, medische hulp en ondersteuning op zendingsposten te geven.

Door middel van diverse activiteiten tijdens de 55+ weken en de opbrengsten van de zondagavondzang collectes van het afgelopen seizoen was het eindresultaat  het mooie bedrag van € 5000,-.

Dit bedrag kan door MAF besteed worden aan Medische Vluchten in Zuid-Soedan.

De gezondheidssituatie in Zuid-Soedan wordt beschouwd als een van de slechtste ter wereld. Uitbraken van ziekten zoals diarree, malaria en mazelen komen vaak voor en slechts 40% van de bevolking heeft toegang tot gezondheidszorg in het land. Er is slechts één arts voor elke 39.088 personen in het land.

Vanwege de slechte, onverharde wegen vliegt MAF al sinds 1950 in Zuid-Soedan en vervoert gezondheidswerkers, medische apparatuur, vaccins en medicijnen naar de vele afgelegen gebieden in Zuid-Soedan.

De vluchten van MAF zijn een veilige manier voor hulporganisaties om te reizen; daardoor kunnen projecten in afgelegen gebieden toch doorgang vinden en worden de allerarmsten bereikt met medische hulp.

Deze mooie gift van € 5.000,- maakt  het mogelijk dat medische hulpverleners naar afgelegen bestemmingen in Zuid-Soedan gebracht kunnen worden, zodat de allerarmsten bereikt worden met (medische) hulp en hoop!

 

Overhandiging cheque