Vakantiepark De Kleine Belties

Persbericht Onthulling meest toegankelijke Vechtdaltafel

PERSBERICHT

Vechtdal Overijssel, 7 oktober 2022

Onthulling meest toegankelijke Vechtdaltafel
Iedereen kan straks picknicken in het Vechtdal 


Op 6 oktober werd, in de week van de toegankelijkheid, bij de TIP in Ommen het prototype van de meest toegankelijke picknicktafel onthuld door wethouder Leo Bongers (Ommen) en wethouder Monique Schuttenbeld (Zwolle). In het voorjaar van 2023 zullen verspreid over het Vechtdal in de gemeenten Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Zwolle de eerste “Vechtdaltafels” daadwerkelijk geplaatst worden.  

 

Ontwerper droomt ervan dat iedereen ongehinderd kan genieten van het Vechtdal

De zogenoemde “Vechtdaltafel” is het ontwerp van inwoner Luco Nijkamp die dit voorjaar de regionale ontwerpwedstrijd van Vechtdal Marketing won voor de ontwikkeling van de meest toegankelijke picknicktafel.
Afgelopen maanden is er is samenwerking met de lokale producent Krepla een prototype gemaakt. Bij het ontwerp is aan toegankelijkheid in de meest brede zin van het woord invulling gegeven. Naast dat rolstoelgebruikers letterlijk aan de picknicktafel kunnen aanschuiven, is voor de ontwikkeling gebruik gemaakt van gerecycled materiaal en worden alle tafels voorzien van een QR-code welke leiden naar speciale picknicktafelpagina’s op vechtdaloverijssel.nl. Samen met gemeenten en de Werkgroep Inclusie Vechtdal zijn inmiddels geschikte locaties gevonden voor de eerste tafels. Het is de droom van de ontwerper dat er straks in het Vechtdal op allerlei mooie stekken de tafels te vinden zijn zodat iedereen ongehinderd kan genieten van alles wat het Vechtdal te bieden heeft. Verder is het de wens van de Werkgroep Inclusie Vechtdal dat er ook Vechtdaltafels komen te staan langs de vorig jaar gelanceerde toegankelijke Anjerroute welke van Zwolle tot Gramsbergen loopt.

 

Genomineerden Zorgeloos Vechtdal award 2022 maken kans op Vechtdaltafel
Tijdens de onthulling van de Vechtdaltafel in Ommen werden door projectleider Anieke van Wijnen ook de genomineerden bekend gemaakt voor de Zorgeloos Vechtdal award 2022. Afgelopen jaren hebben namelijk al veel vrijetijdsondernemers gewerkt aan het toegankelijk maken van hun bedrijf. Inwoners en ondernemers konden een vrijetijdsbedrijf nomineren die volgens hen de beste maatregelen getroffen heeft in het kader van toegankelijkheid. De genomineerden zijn, op willekeurige volgorde: Vakantiepark De Kleine Belties, Bostheater Ommen, Tinnenfigurenmuseum en camping De Vos. Vanaf heden tot 17 november 2022 kunnen inwoners stemmen op hun favoriet. De ondernemer met de meeste stemmen wint de Zorgeloos Vechtdal award 2022 én krijgt een toegankelijke Vechtdaltafel aangeboden. De winnaar wordt bekend gemaakt bij de Vechtdal ondernemersbijeenkomst tijdens het MarketingOost Symposium op 24 november.  Stemmen kan via: https://www.vechtdaloverijssel.nl/zorgeloos-award/

 

Zorgeloos Vechtdal en de week van de toegankelijkheid

Vechtdal Marketing werkt al jaren samen met overheden, organisaties en ondernemers werken om het Vechtdal te ontwikkelen en te profileren als meest gezonde, gastvrije en groene bestemming. Een vakantie of dagje uit is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Onder de noemer Zorgeloos Vechtdal profileert het Vechtdal zich dan ook als meest toegankelijke (vrijetijds)bestemming van Nederland. In de week van de toegankelijkheid wordt daar altijd nog eens extra aandacht aan besteed. 

Meer informatie over de tafel is te vinden op: www.vechtdaloverijssel.nl/picknicktafel.
Zelf een tafel bestellen? Neem contact op met ontwerper Luco Nijkamp (
LM@nijkamp21.nl) of Krepla (d.ophoff@krepla.nl).

 

  • Einde persbericht -